Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
2019 - After the Fall of New York (1983)
 
 
  Genre: Sci-fi
Instruktør: Sergio Martino
Medvirkende: Michael Sopkiw, Valentine Monnier, George Eastman m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. april 2011
Anmeldt af: Jann kalf Larsen
 
 
Efter en global atomkrig ser fremtidsudsigterne for jordens befolkning ikke just opmuntrende ud. Ikke kun er verden delt op i to grupperinger, eurakerne på den ene side og en føderation af det tidligere Nordamerika på den anden side. Samtidig har den atomare katastrofe gjort jordens kvinder sterile, så menneskeheden kan se frem til at uddø.

De to grupperinger er tilmed ikke holdt op med at bekrige hinanden. Omend de våben, der anvendes, er knapt så sværtkalibrerede og fatale som de, der første til begyndelsen på livets endeligt.

Men, men, men ... var det hele så sort, kunne man jo lige så godt glemme at lave en film om det. Med mindre man selvfølgelig hedder Lars von Trier, og ikke holder sig tilbage fra at lave film om jordens undergang, hvor jorden så vitterlig også går under!

Et sted i New York eller, rettere, resterne af den gigantiske metropol, befinder sig nemlig en unik kvinde. En kvinde, der endnu er frugtbar, og som dermed vil kunne være med til at sikre menneskehedens overlevelse.

Da den revolutionære Føderation, som de tilbageværende nordamerikanere kalder sig, får nys om kvindens eksistens, beslutter de, at hun skal være med til at sikre netop deres fremtid. Problemet er bare, at resterne af New York er under kontrol af eurakerne.

Derfor hyres lejesoldaten Pasifal (Michael Sopkiw) til at infiltrere det den faldne metropol for at at redde den frugtbare kvinde ud. New York er dog ikke ligefrem blevet et sikrere sted at færdes efter den globale krig. Men sammen med nogle følgesvende gør Parsifal forsøget.

Kampen for at finde jordens sidste frugtbare kvinde, bliver dog hurtigt til en kamp for overlevelse. For eurakerne vil selvfølgelig lade deres chance for at mangfoldiggøre sig igen glide af hænde.

2019 - After the Fall of New York (2019 - Dopo la caduta di New York) har et tema, der er set en del gange tidligere. Blandt andet i Mad Max filmene og klassikeren Flugtaktion New York. Denne fortolkning er dog en del mere actionpræget og, ikke mindst, blodig.

Skuespillet er lidt en blandet landhandel, men flere af skuespillerne, blandt andre Michael Sopkiw, som også kan opleves i Blastfighter, gør et udmærket arbejde. Selve historien er ganske vist en kende tyndbenet, men det kompenseres der så for med rigelige mængder action.

Instruktøren, Sergio Martino, er kendt for blandt andet actionfilmen Hands of Steel og en række gyserfilm. Dermed er han vant til at svælge i blod og legemesdele, der da også optræder i rigelige mængder i 2019 - After the Fall of New York.

Alt i alt er 2019 - After the Fall of New York en aldeles udmærket film. Man skal ikke forvente det store karakterskuespil eller en visionære åbenbaringer, når man sætter sig til rette med denne film. Til gengæld er der fede biljagter, kampscener en masse og utraditionelle våben galore.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017