Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Blu-Ray 187 (1997)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kevin Reynolds
Medvirkende: Samuel L. Jackson, John Heard, Clifton Collins, Lobo Sebastian m.fl.
Varighed: 114 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 4. januar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) er fysiklærer på Roosevelt Whitney Highschool i New York. En skole, der er præget af kriminelle unge, slum og fattigdom. Trevor er entusiastisk og ønsker, at hans elever skal klare sig.

Men ikke alle elever er lige gode, og han beslutter sig for at dumpe Dennis Broadway. Efterfølgende bladrer han gennem Dennis' opgavebog og ser, at samtlige sider er overmalet med tallet 187.

Dette opfatter Trevor som en stor trussel, da 187 er straffeparagraffen for mord. Han tager det yderst seriøst og skynder sig væk, men på gangen bliver han stukket ned og ligger blødende på det kolde gulv.

15 måneder senere er han nogenlunde restitueret efter de 12 knivstik - i hvert fald fysisk og er flyttet til L.A. Han er nu lærervikar og får et vikariat på en skole. Han er nu ikke længere entusiastisk. Han er en knækket mand, der blot vil få dagene til at gå, og han har absolut ingen gnist mere i sin undervisning.

Men der er også brodne kar i klassen, anført af banden K.O.S. under ledelse af Benny (Lobo Sebastian). Dette stiller Trevors tålmodighed på en hård prøve og pludselig får han sin glød tilbage. Bare ikke på den positive måde ...

187 er ikke en af de sædvanlige high school-film, hvor en enkelt lærer sætter ind overfor en klasse med utilpassede kriminelle unge og får dem på ret køl igen. Som i for eksempel Take the Lead, den lidt mere barske Class of 1984/Årgang 1984 og, nok den mest kendte (og viste) med dette tema, Dangerous Minds med Michelle Pfeiffer i hovedrollen. For ikke at glemme The Principel med James Belushi i hovedrollen.

Tværtimod, fristes man til at sige. Historien fremstår meget realistisk og er på ingen måde blødsøden eller forsonende. Det er råt for usødet, og det er det, der gør filmen så troværdig og seværdig.

Samuel L. Jackson giver sin karakter saft og kraft. Han er bare læreren, der er knækket og hans livsdrøm er bristet, indtil han bare får nok og begynder at bide fra sig. Han skildrer dette dilemma og problematik på en god og virkelighedstro måde.

187 (One Eight Seven) er en af Samuel L. Jacksons bedre film. Han er en fremragende skuespiller og kendes fra blandt andre Blackout, der oprindelig hedder Twisted, Basic, Resurrecting the Champ og The Cavemans Valentine.

187 udkommer nu på Blu-ray i formatet HD1080p 16:9, og det klæder den i den grad, at der lige bliver smidt et ekstra klaptræ på.

Skarpheden er suveræn og gør det til en yderligere nydelse at se dette drama. Lyden har også fået en tur og er blevet væsentlig bedre end på dvd-udgaven.

187 er en god stærk og realistisk film om et skolevæsen og unge mennesker ude af kontrol. Ikke særlig langt væk fra virkeligheden og jeg kan varmt anbefale denne tankevækkende film.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017