Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
186 Dollars to Freedom (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Camilo Vila
Medvirkende: John Robinson, Michael DeLorenzo, Alex Meraz, Johnny Lewis m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Engelsk/spansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 19. marts 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
I 1980 er Wayne Montgomery (John Robinson) taget fra Beverly Hills, Californien, til Peru for at dyrke sin store interesse: Surfing.

Bølgerne er pragtfulde, og han møder en smuk, ung pige. Livet er skønt, og alt tegner godt. Så godt, at Wayne bliver i Peru uden at få sit visum fornyet.

Han bliver arresteret og sat i El Sexto fængslet for mænd i Lima. Da han er gringo, bliver han sat ind i de politiske fangers fløj. Her er der flere fanger end madrasser, og han må dele madras med Nicaragua (Alex Meraz). En meget usympatisk mand.

Men Peru ulmer. Landet står foran det første demokratiske valg i 15 år. Der er demonstrationer, optøjer og strejker. Der også forgrener sig ind på fængslets fløj for de politiske fanger.

Wayne er overbevist om, at han hurtigt bliver løsladt, da det jo kun drejer sig om et manglende visum. Det er jo ikke nogle voldsom forseelse eller forbrydelse.

Men han får et større chok, da han finder ud af, at han er anklaget for narkobesiddelse. Og at han nu kan se frem til en kummerlig tilværelse i fængslet.

Han er stædig. Han ved godt at med penge kan man købe alt, også frihed. Men han ejer kun 186 dollars, og han har bestemt ingen intentioner om at kontakte sin familie.

Selvom livet i fængslet er hårdt og ubarmhjertigt, er der dog lyspunkter. Han bliver venner med Jorge (Johnny Lewis). Han er Hare Krishna og har sin egen private, hemmelige have på taget af fængslet.

Wayne begynder at undervise de andre politiske fanger i brydning, og alle forsøger at holde humøret oppe. Men livet er barskt og hver dag kan de høre skrigene fra fanger, der bliver torteret.

Og Wayne er godt klar over, at han snart står for skud. For i og med at han er amerikaner, går fangevogterne ud fra, at han må være rig ...

186 Dollars to Freedom er baseret på en virkelig historie, og den er ganske gribende. Det er bestemt ikke en sukkersød historie, der bliver serveret. Livet i det peruvianske fængsel gengives ganske realistisk og troværdigt.

Den politiske uro, der hersker i Limas gader op til valget, vises som små glimt i historien og skildres hårdt i selve fængslet. Den politiske fløj i fængslet virker måske en anelse atypisk i forhold til, hvad jeg forbinder med et peruviansk, overfyldt fængsel.

Der er en vis diciplin fangerne imellem og visse regler, der skal overholdes. Men det virker troværdigt og sandsynligt.

Skuespillet er fint og især er Michael DeLorenzo i rollen som den brutale og korrumperede fangevogter Gutierrez meget markant og giver fuld valuta for pengene.

Men også John Robinson (Wayne) og Johnny Lewis (Jorge) giver ypperlige præstationer. Især er sidstnævnte meget overbevisende i sin følsomhed og blidhed.

Jeg blev ganske godt underholdt hele vejen igennem med 186 Dollars to Freedom og vil helt klart se den igen i nærmeste fremtid.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017